top of page
IMG_7601_v2.JPG
logo_black_edited.png
  • rikuvalli

Loistava tilaisuus ottaa vähän synkempää kuvaa! Iiriksellä olisi vapaita aikoja: 26.4 klo 11, 29.4 klo 11-14:00, 2.5 klo 11, 3.5 klo 10:30. Kellonaikojen kanssa voidaan sopia myös erikseen jos esim. klo 11 aloitus ei sovi. Pienet ja isot kuvat tervetulleita. Kysy lisää aikoja!


Ota yhteyttä instagram @iirishusso tai iiris@rikuturso.com182 katselukertaa0 kommenttia
  • rikuvalli
Studio Rikuturso esittää:
Suomen hermeettisin ja hämärin tatuointistudio!


Tajunnanvirtaa meidän eeppisistä tiloista, tatuoinneista aina jäämies Ötziztä tatuointien ritualistiseen luonteeseen.

Tämä on sitten täysi Raaka-Riku ilman mitään editointia tosiuskovaisille faneille ja hermeetikoille.

Nauttikaa!
Lisää tämänkaltaista sisältöä?

  • Kyllä, ufot ja tatuoidut sadhut on just mun juttu.

  • Ei, voit per*le - pojat aikuistukaa!


246 katselukertaa0 kommenttia


“Paljonko maksaa sleeve?” 


Tämä on yllättävän yleinen kysymys tatuointialalla ja haluan hieman avata omaa hinnoitteluamme Studio Rikutursolla.


Kirjoittaja on Studio Rikuturson omistaja Riku Valli, joka aloitti tatuoimisen 2007 ja ollut koukussa siitä asti. Studio Rikuturso perustettiin rakkaudesta ja halusta näyttää mitä pystymme luomaan.
Lähtökohtahan on se, että tatuoijat ovat omia yrityksiään, jotka vuokraavat työtilaa studiolta. Näin myös meillä. Jokaisella artistilla on omat toimintatavat, joihin emme edes voi lain puitteissa puuttua. Sen sijaan olemme sopineet yhteisen rungon. 
Studio Rikuturson tarkoituksena on tarjota tatuoijalle kannustava yhteisö ja jakaa kustannuksia markkinoinnin ja välineiden osalta ja tietenkin valikoida huolella vuokralaisensa, jotta asiakas saa parasta mahdollista palvelua. Konsultaatio

Yleensä uusi asiakas haluaa käydä paikan päällä juttelemassa artistin kanssa. Kyseessä on maksuton konsultaatio, joka vie 15-30 minuuttia. Tässä suunnitellaan tatuoijan kanssa tuleva tatuointiprojekti, katsellaan tyyliä, referenssikuvia ja muutenkin puhutaan projekti läpi. Tämä tapaaminen on maksuton ja niitä voi varailla joustavasti vaikkapa verkkosivuiltamme


Konsultaatio ei sido mihinkään, eikä ole pakko olla välttämättä edes kunnollista ideaa saati kuvia. Ne voi jättää meidän huoleksi. Tämä ei ole vielä se hetki, jolloin tehdään varsinainen luonnos, ehkä jotain kevyitä raapustuksia. Yleensä konsultaation yhteydessä asiakas voi maksaa varausmaksun, joka vaihtelee 100€-200€ riippuen projektin laajuudesta. Tässä vaiheessa on hyvä selvittää kaikki kysymykset ja projektin hintalappu. Kysy, me vastataan.Varausmaksu ja suunnittelu

Tässä vaiheessa peli muuttuukin hieman vakavammaksi. Nyt asiakas sitoutuu rahallisesti projektiin ja alkaa ajan odottelu ja mahdollinen suunnittelu. Varausmaksu vähennetään aina tatuoinnin kokonaishinnasta, yleensä viimeisestä sessiosta jos niitä on useita tai sen voi vaihtoehtoisesti käyttää suunnittelutyöhön etukäteen. Varausmaksu on myös pieni korvaus taiteilijalle jos asiakas jättää vain tulematta paikalle, eli työaika menee hukkaan.


Tatuoinnin suunnittelussa on hyvä ottaa huomioon, että myös tatuointien suunnittelu ja piirtäminen on työtä, vaikkakin se tapahtuisi studion ulkopuolella. Tuskin kellekään tulee edes mieleen hälyttää putkimies iltakeikalle kotiinsa ja kuvitella, että se ei maksa mitään jos se menee toimistotuntien ulkopuolelle. Yleensä 100€ tai 200€ on lähinnä nimellinen korvaus niistä tunneista, joita tatuoija luonnokseen käyttää. Omalta kohdaltani voin sanoa, että sleeve tai selkäkuva vaatii lähes aina vähintään 2-3 h suunnittelutyötä. Referenssikuvien etsiminen, muokkaaminen, piirtotyö ja kommunikointi asiakkaan kanssa vaatii työaikaa. Se on pois harrastuksista, levosta ja perheen kanssa vietetystä ajasta. Luonnollisesti se siis myös maksaa.

Tatuoinnin päivä/tuntihinta 

Tässä onkin sitten isoja eroja eri studioiden välillä. Meidän mielestä helpoin tapa hahmottaa projekti on jaotella se päivien tai sessioiden mukaan. Hinta vaihtelee tekijästä riippuen ja Suomen kovimmat tyypit vetävät jopa 300€ tuntihintaa. Siinä 6h päivä tulisi siis maksamaan asiakkaalle 1800€. Meidän studion hinnoittelu on enemmän sitä keskikastia. Artistista ja projektista riippuen päivähinta (yleensä 6-10h) vaihtelee 550€-850€. Jos haluaa tehdä projektin pienemmissä osissa, esim. Budjetin, kipukynnyksen tai aikataulujen takia, niin se on ihan sallittua. Itse tein juuri koko selkäkuvan 2-3h osissa. Niitähän meni niin, että laskuissa seottiin, mutta valmista tuli. 


“Mikä on tatuoinnin minimihinta?”

Tatuoinnin minimihinta, eli lähtöhinta tarkoittaa sitä, että mikä on kustannus siitä, että tatuoija tulee töihin, laittaa työpisteen ja koneet valmiiksi. Tämä on meidän studiolla 150€ ihan siitä syystä, että sen alle ei ole mitään järkeä taloudellisesti tätä tehdä. Pelkästään, palkat, vuokra, verot, markkinointiin käytetty raha ja vakuutukset ovat niin isoja kulueriä, että kaikki alle 150€ on persnettoa ja se on vähän huono tapa pyörittää elinkeinoa. Sillä ei ole väliä tuleeko asiakkaalle yksi piste, kirjain, pikkuteksti vai riimu, kustannukset pysyvät samoina.


Me valittiin Tampereen Keskustorilta todella eeppisen prameat yksityiset tilat, vaikka tiedettiin, että taloudellisesti olisi järkevämpää tehdä näitä jossain laitakaupungin syrjäkujalla. Me halutaan panostaa premium-tason asiakaspalveluun, jota varten meillä on palkattuna Rauno täyspäiväisenä, jääkaappi täynnä virvokkeita ja muutenkin ihan eri tavalla tilaa ja yksityisyyttä kuin tatuointi-alalla on ollut tapana. Me pidetään työvälineet ja koulutus priimana ja annetaan takuu työllemme. Me halutaan, että sekä artistit, että asiakkaat viihtyvät ja että tämä on rauhallinen ja unohtumaton kokemus. Kyllä niitä tatuointeja saa halvallakin jos hinta on ainoa kriteeri. Me tehdään työ rauhassa ja huolellisesti, jotta voidaan taata paras mahdollinen lopputulos.
Ajatusleikkinä voi miettiä kuinka paljon ihmiset ovat valmiita käyttämään vaikkapa vaatteisiin, sisustukseen tai autoon rahaa. Ne on mitättömiä hankintoja pitkässä juoksussa kun miettii, että tatuointi tulee kuitenkin hautaan asti mukana. Tää on yksi isoimpia hankintoja ihmisen elämässä, joten siihen kannattaa suhtautua sen mukaisesti ja luottaa ammattilaisiin. Meillä on yhteensä yli 100 vuotta kokemusta tatuoimisesta ja 9 artistia joiden tyyleistä voi valita. Meille kannattaa tulla jos arvostaa ammattitaitoa ja intohimoa tatuointeihin. Faktahan on se, että vaikka voittaisin lotossa, en silti lopettaisi tatuoimista.

Tiivistys:

  • Konsultaatiokäynti on ilmainen, eikä sido mihinkään. Tässä sovitaan aikataulu ja budjetti. Kysymyksiä voi laittaa myös jälkikäteen.

  • Varausmaksu on yleensä 100€ ja se vähennetään tatuoinnin viimeistelysession hinnasta tai sen voi käyttää etukäteissuunnitteluun. Tästä alkaa työ, eli molemmat sitoutuvat.

  • Aina kun tatuoija tekee töitä, eli piirtää, tatuoi, hakee tai tekee referenssikuvia, maalaa asiakkaalle, hän on töissä eli lähtökohtaisesti odottaa saavansa siitä palkkaa. Sopikaa etukäteen kuuluuko suunnittelu päivähintaan vai vähennetäänkö se varausmaksusta.708 katselukertaa0 kommenttia
bottom of page