top of page
IMG_7603_v2.JPG

Tatuoinnin hoito-ohjeet

Tuoreen tatuoinnin jälkeen iho altis epäpuhtauksille. Session päätteeksi tatuointitaiteilija puhdistaa, rasvaa ja suojaa tatuoinnin kelmulla tai ihokalvolla. Kotiin päästyäsi, poista kelmu ja pese tuore tatuointi juoksevan veden alla. Painele kuivaksi esim. talouspaperilla tai puhtaalla pyyhkeellä, älä hankaa tai hiero ihoa. Lopuksi levitä tatuoinnin päälle ohut kerros tatuointirasvaa tai Bepanthenia. Jatkossa pese tatuointi esim. aamuin illoin ja rasvaa monta kertaa päivässä edistääksesi paranemisprosessia.


Emme suosittele pitämään tatuoinnin yhteydessä laitettua kelmua yön ylitse tai yhtään pidempään kuin on tarve. On tärkeää antaa tuoreen tatuoinnin ”hengittää” paranemisen edesauttamiseksi. Tästä syystä tatuointia ei myöskään tarvitse kuorruttaa rasvalla tai peittää uudestaan kelmulla. Mikäli työsi altistaa tuoreen tatuointisi epäpuhtauksille, on tatuointi hyvä suojata vaikka pitkähihaisella töiden ajan. Anna tatuointisi kumminkin olla mahdollisimman paljon vapaana vaatteista. 

Jos tatuointisi päälle laitetaan ihokalvo kelmun sijaan, se saa olla valmistajan mukaan paikallaan 1-5 päivää. Kalvo on vedenpitävä ja hengittävä, joten voit käydä suihkussa. Poista niinikään kalvo juoksevan veden alla ja käytä mietoa ihosaippuaa apuna.


Tatuoinnin parantelu vaatii kärsivällisyyttä. Raskasta liikuntaa, saunassa käymistä, kylpemistä ja uimista tulee välttää ensimmäisen kahden viikon ajan. Ensimmäisen viikon ajan tatuointisi on kaikista herkin bakteereille ja näin ollen myös tulehduksille. Vältä kireitä vaatteita tatuoidulla alueella äläkä raavi tai revi kuoriutuvaa ihoa. Koske tatuointiin vain puhtain käsin. Voit suihkussa ollessasi kevyesti hieroa kuoriutuvaa ihoa, mutta tätäkään ei suositella heti ensimmäisten päivien aikana.


Tatuointisi voi olla turvonnut ja kipeä useamman päivän, se on täysin normaalia. Myös kuume varsinkin ensimmäisenä iltana on hyvin tyypillistä, sitä ei tarvitse pelästyä. Särkylääkkeitä saa ottaa. 


Jos pelkäät tatuointisi tulehtuneen, ota yhteys lääkäriin. Tulehtunut tatuointi on selkeästi kipeämpi ja sen kyllä huomaa. Tulehtuneelle alueelle muodostuu märkivää rupea ja punoitusta. Pahasti tulehtunut tatuointi vaatii antibiootit. Tämä on onneksi äärimmäisen harvinaista.


Lopuksi – parantelu ei ole mitään rakettitiedettä, mutta harvemmin se vara oikeasti venettä kaataa ja hyvin paranneltu tatuointi näyttää aina paremmalta kuin tatuointi, jonka hoidosta on täysin luisteltu.

 

Jälkihoidosta ja parantelusta vastaa aina asiakas itse. Emme luonnollisesti ole vastuussa mistään, mikä tapahtuu tatuointiliikkeemme ulkopuolella. Käytä järkeä.


Esimerkkejä tarkoitukseen sopivista tatuointirasvoista (vaihtoehtona Bepanthenille):

 

Hustle Butter

Easy Tattoo

Perusrasvoja emme suosittele käyttämään tatuoinnin parantelussa ainakaan ensimmäisen parin viikon aikana. Niitä ei ole tarkoitettu tähän.

bottom of page