Tatuoinnin jälkihoito ja parantelu

logo_mt.png
logo_mt.png

Tuore tatuointi on avohaava ja rikottu iho on altis epäpuhtauksille. Session päätteeksi tatuointi puhdistetaan, rasvataan ja suojataan kelmulla. Kotiin päästyäsi, poista kelmu ja pese tuore tatuointi juoksevan veden alla. Painele kuivaksi esim. talouspaperilla tai puhtaalla pyyhkeellä, älä hankaa tai hiero ihoa. Lopuksi levitä tatuoinnin päälle ohut kerros tatuointirasvaa tai esim. Bebanthenia. Jatkossa pese tatuointi esim. aamuin illoin ja rasvaa monta kertaa päivässä edistääksesi paranemisprosessia.


Emme suosittele pitämään kelmua yön ylitse tai yhtään pidempään kuin on tarve. On tärkeää antaa tuoreen tatuoinnin ”hengittää” paranemisen edesauttamiseksi. Tästä syystä tatuointia ei myöskään tarvitse kuorruttaa rasvalla tai peittää uudestaan kelmulla. Mikäli työsi altistaa tuoreen tatuointisi epäpuhtauksille, on tatuointi hyvä suojata vaikka pitkähihaisella töiden ajan. Anna tatuointisi kumminkin olla mahdollisimman paljon vapaana vaatteista. 


Tatuoinnin parantelu vaatii kärsivällisyyttä. Raskasta liikuntaa, saunassa käymistä, kylpemistä ja uimista tulee välttää ensimmäisen kahden viikon ajan. Ensimmäisen viikon ajan tatuointisi on kaikista herkin bakteereille ja näin ollen myös tulehduksille. Vältä kireitä vaatteita tatuoidulla alueella äläkä raavi tai revi kuoriutuvaa ihoa. Koske tatuointiin vain puhtain käsin. Voit suihkussa ollessasi kevyesti hieroa kuoriutuvaa ihoa, mutta tätäkään ei suositella heti ensimmäisten päivien aikana.


Tatuointisi voi olla turvonnut ja kipeä useamman päivän, se on täysin normaalia. Myös kuume varsinkin ensimmäisenä iltana on hyvin tyypillistä, sitä ei tarvitse pelästyä. 


Jos pelkäät tatuointisi tulehtuneen, ota yhteys tatuointiartistiisi. Apteekista saa Basibact-nimistä haavatulehdusvoidetta ensimmäiseen hätään. Tulehtunut tatuointi on selkeästi kipeämpi ja sen kyllä huomaa. Tulehtuneelle alueelle muodostuu märkivää rupea ja punoitusta.


Lopuksi – parantelu ei ole mitään rakettitiedettä, mutta harvemmin se vara oikeasti venettä kaataa ja hyvin paranneltu tatuointi näyttää aina paremmalta kuin tatuointi, jonka hoidosta on täysin luisteltu.

 

Jälkihoidosta ja parantelusta vastaa aina asiakas itse. Mikäli asiakas laiminlyö tatuoinnin hoidon ohjeista ja annetuista neuvoista huolimatta ja tatuointi vaatii myöhemmin korjaustoimenpiteitä tästä syystä, se ei ole artistin vastuulla. 


Esimerkkejä tarkoitukseen sopivista tatuointirasvoista (vaihtoehtona Bebanthenille):

 

Hustle Butter

Easy Tattoo

Tattoo Goo


Perusrasvoja emme suosittele käyttämään tatuoinnin parantelussa ainakaan ensimmäisen parin viikon aikana.